Scrol om te ontdekken  

 

De samoerai

“De sterkste krijgers zijn tijd en geduld."
— Lev Tolstoj

In de loop der geschiedenis hebben de samoerai heel wat voor de kiezen gehad.

Oorspronkelijk kwamen ze uit een land aan de overkant van de zee, maar hun thuisland ging met hun keizer ten onder aan de zee en het vuur. Bijna duizend jaar later zijn de nomaden klaar met verhuizen en vestigen ze een nieuw rijk nabij het heroverde thuisland van de Vikingen en het betwiste land van de ridders.

De laatste twintig jaar stonden in het teken van de gewenning aan het drassige heuvellandschap dat bekendstaat als het Moeras. Het gaat ze goed, maar tegenover hun grote buren zijn ze in de minderheid. Ze moeten vertrouwen op hun kennis van de vechtsport, gewiekstheid en hun onverstoorbare toewijding aan hun cultuur. Overleven staat centraal, want mogelijk zijn zij de laatste van hun orde.

Embleem

Betekenis embleem:
  • Beheersing
  • Exodus
  • Overleving
  •  Onsterfelijkheid, spiritualiteit
  •  Controle, rust

Samoerai

De Orochi

Sluipende vechtstijl Afwachtend

De Orochi zijn de keizerlijke sluipmoordenaars van de samoerai. Ze zwerven over het slagveld als geesten en terroriseren en vermoorden iedereen op hun weg. Ze zijn sterk in de tegenaanval en zeer intimiderend, maar hun verdediging is een kwestie van perfecte timing en vaardigheid.

De Orochi Alle samoerai

1 van 2

1 van 2

Alle samoerai 

Samoerai

De Kensei

Flexibele vechtstijl Goed mêleebereik

Kensei zijn de levende incarnaties van Bushidō, de samoeraiversie van de krijger, zo goed en kwaad als dat mogelijk is. Ze zijn trager dan andere eenheden, maar hebben een groter mêleebereik.

De Kensei Alle samoerai

2 van 2

  image
  image