Scrol om te ontdekken  

Jormungandr


De Jormungandr staan op voor de grote slag om Ragnarok.

De Jormungandr werden voor de ramp gevormd door iedereen die werd afgewezen door de Vikingen. Huidafwijkingen kwamen na de ramp veel voor in het noorden. De slachtoffers vonden elkaar en vormden een band met hun gedeelde verminkingen met slangachtige schubben. Ze noemden zichzelf naar de slang Jormungandr, die volgens het Viking-geloof Thor dodelijk vergiftigde.

Ze groeiden uit tot een duistere sekte die gelooft dat ze voor Ragnarok uit de val van Thor zijn gerezen. Hun dodelijke overgangsritueel eert hun pijnlijke oorsprong. De huid wordt gebrand met zuur om het te verharden met slangenschubben. Hun ledematen worden vermorzeld met een heilige hamer. Velen overleven het ritueel niet. De overlevers worden gebrandmerkt met de War Hamarr, om ze te markeren als krachtige Jormungandr-krijgers.

Een Jormungandr is angstaanjagend om te zien. Ze vechten om de zwakken te verpulveren voordat Ragnarok arriveert. Ze geloven dat alleen de uitverkorenen over moeten blijven voor het grote gevecht.Vrouwelijke Jormungandr:

HULDA DE JORMUNGANDR

Hulda is een zeloot.


Ze is een trouwe Jormungandr die haar leven heeft toegewijd aan Ragnarok. De strijd tussen de facties was maar een kleine schermutseling vergeleken bij het gevecht dat op hen wachtte.


Zoals alle toegewijden brandde ze haar huid met de slangenschubben. Maar Hulda stopte niet bij haar onderarm, zoals traditie was, maar verschroeide haar hele lichaam. Ze droeg maar weinig pantser, zodat iedereen zou beven in de aanblik van haar toewijding. En beven deden ze.


Op een dag in de tempel van Dag aan de kust van Hylur bad een groep ongelovige Vikingen, boeren en dorpelingen aan de goden om bescherming tegen de fanatische Jormungandr die kwamen bidden.


Hulda walgde van hun lafheid op zo'n heilige plek. Ze ontketende haar hamarr en sloeg de schedels in van alle heidenen in haar pad.


Op dat moment kreeg ze een teken van de goden! De zee Hylur kwam omhoog als een machtige tsunami en kwam neer op het dorp, waar gebouwen werden verwoest. Hulda keek in de dieptes van de vloedgolf en zag visioenen van de grote zeeslang - de Jormungandr.


De goden prezen Hulda om haar toewijding. Het was tijd om met de Vikingen samen te werken. Ter voorbereiding op het grote gevecht zou Hulda de Vikingen het pad naar de overwinning laten zien en ze voorbereiden op het einde. De Vikingen verwelkomden Hulda's fanatisme.


Nu vecht ze samen met de dapperste Vikingen, vastberaden om zichzelf te testen voordat Ragnarok losbarst.

Mannelijke Jormungandr:

GRETAR DE JORMUNGANDR

Gretar was geen gelovige.


Hij omarmde de strijdkreet die de Vikingen naar het slagveld riep, maar verachte het fanatisme van de Jormungandr-sekte. Toen hij zij aan zij met een van de leden moest vechten, was hij extra voorzichtig. Gretar was altijd op zijn hoede als de Jormungandr in de buurt waren. Deze fanatici kon je niet vertrouwen.


Maar samen waren ze een verwoestende kracht, wiens daden legendarisch werden. Tijdens een bloederig gevecht dreven ze een groepje ridders naar de ravijnen van Happvad. Ze waren sterk in de minderheid, maar de Jormungandr leek gek te worden en voorspelde dat de goden die heidense ridders zouden straffen...


Op dat moment hoorden ze een luid gerommel. De machtige zee kwam omhoog, tot de toppen van de bergen, en stortte op ze neer. Een grote golf duwde het hele legioen ridders naar de afgrond. Gretar werd omver geworpen en naar de rand van de klif geduwd. Het water viel hem aan, maar Gretar hield zich vast aan de rand terwijl zijn kompaan nonsens zong tegen de zee.


En toen... lag de zee ineens stil. De Jormungandr greep Gretar en bracht hem in veiligheid. Zodra hij was ontsnapt aan de dodelijke grip van de zee, viel het water weer aan. De Jormungandr bedankte zijn goden. Gretar viel op zijn knieën en keek verwonderd voor zich uit. Het druiste in tegen de wetten van de natuur, maar het water had de noodkreet van de Jormungandr beantwoord.


Op dat moment veranderde Gretar. Hij omarmde het overgangsritueel en de hamarr van de Jormungandr.


Het voelde alsof zijn ogen geopend waren en Gretar vocht daarna als een trotse Jormungandr tegen de zwakken, ter voorbereiding op Ragnarok.

Vechtstijl

De Jormungandr zijn angstwekkende krijgers die het uithoudingsvermogen van hun tegenstanders afbrokkelen. Met de krachtige Hamarr maken ze met hun verstorende aanvallen gehakt van verzwakte tegenstanders.
  • Niveau: gemiddeld
  • Uitschakelen, agressief
  • Meedogenloze aanvallen

Speciale vaardigheden

  • Veel schade op tegenstanders zonder stamina
  • Kunnen goed knokken en het gevecht beginnen
  • Hun verbeterde lichte aanvallen kunnen niet worden onderbroken als je blokkeert

JORMUNGANDR

Maak kennis met de Jormungandr van de Vikingfactie in deze gameplay-video van For Honor.

Wapens

Hulda’s Verpletteraar
1 van 6
Sahrimner
5 van 6
Geirvimul
4 van 6
Vegsvin
3 van 6
Thyn
2 van 6

Pantser

+

1 van

Pantser

De Jormungandr zijn wilde krijgers die hun toewijding aan de grote slang op hun huid gebrand hebben. Sommigen fluisteren zelfs dat ze hun gezichten beschilderen met het bloed en de vermalen botten van hun slachtoffers, en dat ze menselijke botten en leer gebruiken voor kleding.

Versieringen

Bragarful
1 van 5
Gudny
2 van 5
Hringhorn
3 van 5
Hubro
4 van 5
Minni
5 van 5