Scrol om te ontdekken  

Tiandi

De term, tiandi, betekent 'hemel en aarde' en staat voor de levenslange toewijding van de Tiandi.

De Tiandi zijn trouwe beschermers van koningen, koninginnen en keizers. Ze beheersen de dāo, het favoriete wapen van deze koninklijke wachters.

De Tiandi zweren trouw aan hun heerser. Het is een eed die ze levenslang aan hun heerser bindt. Ze staan bekend om hun moed en waardigheid op het slagveld. Als de heerser van de Tiandi overlijdt, wordt hij een angstaanjagende krijger, vrij van alle beperkingen. Ze vechten met dezelfde toewijding, maar alleen zij zelf kennen hun doel.

Mannelijke Tiandi:

Shidou

Shidou heeft een verwrongen ziel.


Shidou was een generaal van de Tiandi in dienst van zijn vader, een grootse koning die heerste over een groot koninkrijk.


Shidou was de beste vechter van zijn broers, maar hij was vierde in lijn voor de troon. Hij wilde zijn broers niet dienen, dus doodde hij ze allemaal in één donkere, bloederige nacht.


Toen de koning de slachtpartij ontdekte, werd hij overspoeld door verdriet en pleegde hij zelfmoord uit schande. De familie was verzwakt en het koninkrijk werd aangevallen door plunderende legers. Alles was verloren.


Shidou zag de wreedheid van zijn daad, ontvluchtte het paleis en gaf de troon op. Hij verbande zichzelf uit het rijk dat hij had verraden en trok naar het westen, waar een andere oorlog woedde.


Vandaag is zijn duisternis een grote kracht, en een vloek. Hij doodt anderen als hijzelf, de verwrongen zielen van deze wereld, om zelf de allerslechtste te worden. Dan pas kan hij de dood omarmen en boeten voor zijn zonden.

Vrouwelijke Tiandi

Ying

Ying en haar dāo maken hun eigen lot.


Ying trainde haar hele leven om het pantser van de Tiandi te mogen dragen en koningen en koninginnen te beschermen. Haar toewijding werd beloond met een plek in de staf van een machtige koningin.


Op een winterse nacht werden de Tiandi aangevallen terwijl ze de koningin naar een oorlogsraad begeleidden. Na een bloederige strijd waren alleen Ying en de koningin nog in leven.


De koningin gaf de moedige vechter een ere-dāo en wees Ying aan als haar persoonlijke bodyguard. Ze snelden naar huis om te waarschuwen voor de aanval. Maar daar werd de koningin gedood door haar eigen paleiswachters.


Ying kwam direct in actie en slachtte de sluipmoordenaars af. Maar het koninklijke huis keerde zich tegen Ying en gaven haar de schuld van de dood van de koningin. Op die dag werd Ying een voortvluchtige. Ze ontsnapte met alleen haar dāo en haar Tiandi-pantser.


Ze wordt nu gezocht en trekt naar het westen. Ze heeft geen geduld voor politiek en brengt verandering op de enige manier die ze kent: met haar hersenen en haar dāo.

Vechtstijl

De Tiandi kunnen elegante ontwijkaanvallen uitvoeren om een gevecht te doorstaan en de aanvallen van de tegenstanders te vermijden. Ze kunnen tegenstanders uit balans brengen door ze naar de grond te schoppen en aanvalsmogelijkheden te creëren voor hun bondgenoten.
  • Niveau: makkelijk
  • Flexibele vechtstijl
  • Specialist in ontwijkaanvallen

Speciale vaardigheden

  • Elegante ontwijkaanvallen
  • Palmstoten van dichtbij die door de verdediging van de tegenstander heen breken
  • Destabiliserende trappen

De Tiandi

Maak kennis met de Tiandi van de Wu Lin-factie in deze gameplay-video van For Honor.

Wapens

Dāo
1 van 4
Dāo
2 van 4
Dāo
3 van 4
Dāo
4 van 4

Pantser

+

1 van  

Pantser

Aanpasbaar pantser. Bekijk de drie aanpasbare delen van het pantser van de Tiandi.