Scrol om te ontdekken  

FH_fight_blogs_orochi

Seizoen 6 Vechter-update: Orochi 15-05-2018

16-05-2018 09:00

Waarom willen we de Orochi verbeteren?

We hebben in Seizoen 4 allemaal de zwakke prestaties van Orochi gezien vergeleken met de rest van het rooster (bekijk hier ons artikel over Staat van Balans in Seizoen 4) en omdat de wijzigingen in Seizoen 5 de 'Top Light'-schade van de Orochi verlaagde, hebben Orochi het ook in seizoen 5 zwaar gehad.

We zien dat Orochi momenteel drie problemen hebben in gevechtssituaties:

  • Zwakke inzet - Orochi hebben een zeer beperkt aantal manieren om aanvallen effectief in te zetten.
  • Ineffectieve tegenaanvallen - Vloedgolfaanval is momenteel geen effectieve tegenaanvalsoptie, hoewel het wel een van de karakteristieke bewegingen van de Orochi is
  • Aanvalscombo's zijn lastig vol te houden - Zodra een Orochi contact maakt met een slag, is de combo voortzetten vaak te gevaarlijk

Toen we dachten over hoe we Orochi in deze situaties konden verbeteren, dachten we aan de "ziel van het personage" wat ons steeds terugbracht naar het Orochi-concept: een behendige krijger die zich richt op tegenaanvallen. Met dit concept in gedachten voeren we wijzigingen door om Orochi-spelers te helpen tegenaanvallen met succes uit te voeren en zo hun aanval vol te houden. Orochi hebben echter ook nog steeds verbeteringen nodig om een gevecht tegen een tegenstander in te zetten, dus we beginnen met verbeterde gevechtsinzet:

Verbetering van inzet: Stormsprint

Voor de update werkte Stormsprint niet echt als inzetmanoeuvre. Omdat de aanval altijd volgde uit de houding die je had toen je terugsprong, gaf dit overduidelijk de richting van de aanval aan zodat je tegenstander deze gemakkelijk kon blokkeren.


 

Stormsprint is opnieuw ontworpen als meer flexibele inzet - je kunt de richting van je aanval nu kiezen door de houding tijdens het sprintgedeelte van Stormsprint te wijzigen. Je tegenstander ziet de houdingindicator pas wanneer de Orochi zijn wapen zwaait, wat de aanval zeer onvoorspelbaar maakt en daardoor een geweldige manoeuvre is om je aanval in te zetten.

Je kunt de Stormsprint nu ook op elk punt voordat de aanval begint, afbreken. Let op: je kunt Stormsprint niet meer afbreken met een Afweerbreker, aangezien dit niet meer nodig is.

Verbetering van tegenaanvallen: Vloedgolfaanval

Voor de update was de Vloedgolfaanval te langzaam (vooral wanneer je van houding moest wisselen om hem te activeren) en veel aanvallen werden niet goed ontweken.


 

Nu voer je een Vloedgolfaanval uit door achteruit te springen en snel op Lichte aanval te drukken. Dit is een veel snellere tegenaanval; zoals hij was bedoeld.

Verbetering aanhoudende aanval: Comboaanvallen

Voor de update waren de lichte aanvallen van de Orochi traag in de combo en door ervaren spelers gemakkelijk te pareren.


 

Na de update zijn veel van de Lichte aanvallen van de Orochi veel sneller. Hierdoor is de Orochi een grotere dreiging met inzetmanoeuvres van 500 ms in alle drie de houdingen en is de kans groter dat de Orochi de gehele combo kan uitvoeren.

We hebben ook 3 nieuwe combo's toegevoegd

  • L > H
  • L > L > H
  • L > L > H

Hierdoor zijn de Lichte aanvallen in de combo's veiliger omdat je nu elke combo kunt afmaken met een Zware aanval. Dit betekent dat je tegenstander je Lichte aanval niet veilig kan pareren zodra de rode Aanvalsindicator verschijnt.

De wijzigingen aan Vloedgolfaanval en combo's passen goed in onze visie voor de Orochi als behendige krijger en we hopen dat Orochi-spelers nu vaker tegenaanvallen kunnen omzetten in aanhoudende aanvallen.

Meer informatie

Lees hier het artikel over de update van de Vredesbewaker

Hier vind je het volledige patchoverzicht

Tot ziens op het slagveld!

Wil je reageren op dit artikel?

Praat mee op de officiële Ubisoft-forums van For Honor.

Nu lid worden