Scrol om te ontdekken  

Community Spotlight

Communityprofiel met Verbalosity

12-09-2019 12:00

In onze maandelijkse serie communityprofielen zetten we de meest actieve leden van de For Honor-community in het zonnetje, om de coole dingen die ze doen meer aandacht te geven. Creëer en deel op Reddit, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube of Twitch, en misschien zie je jezelf hier een keertje terug!

Deze maand richten we de schijnwerpers op Verbalosity, een van de eerste fans van For Honor, parttime ridder (hoi Veroveraar!) en parttime caster. We hadden het genoegen om met hem te praten over zijn ervaringen als caster.

Community Spotlight Verbalosity

Wie is Verbalosity?

Wat betekent je gebruikersnaam?

Het is een volwassen versie van een oude naam die ik heb aangemaakt toen ik een jaar of 10, 11 was: V3Rb4L OWN4GE. Toen ik voor het eerst een console met internetverbinding kreeg, had ik een naam nodig. Terwijl ik aan het nadenken was, kwam mijn moeder binnen met het middageten. Ik wilde het met haar over iets onzinnigs hebben, maar ze was druk en moest dus weer door. Ze zei iets als "Sorry Oliver, je praat teveel en ik moet nog wat doen."

Ik vond mezelf toen heel cool omdat ik zo veel praatte, en dus verzon ik die naam. De L33T SP33K kwam omdat ik dat op dat moment ontzettend cool vond.

Hoe en wanneer heb je For Honor ontdekt?

Ik ontdekte de game op dezelfde manier als veel andere spelers. Tijdens E3 2015 liep Jason Vandenberghe het podium op en liet hij de game voor het eerst aan de wereld zien.

Bij welke factie hoor je?

Ik had een duidelijke voorkeur. Ik ben Engels en ben opgegroeid met Arthuriaanse legendes. De fantasie van de ridders was iets wat me al op jonge leeftijd fascineerde. Toen ik ouder werd, leerde ik meer over de geschiedenis en technieken van de ridderlijke klasse.

Het was dus een makkelijke keuze.

Waarom wilde je graag deel uitmaken van de community?

Ik kwam voor het eerst in de community via een Discord-server van fans, genaamd Hall of Heroes. Ik sloot me daarbij aan omdat ik ergens mijn enthousiasme voor de game kwijt moest, zonder mijn directe vrienden tot het uiterste te irriteren.

Even later pingde Handheld Brando (de eigenaar van de server) me. Hij was gevraagd om een lijst met mensen te maken die de vroege alfa van de game mochten spelen in september 2016 - misschien iets eerder. Dat was de eerste keer dat ik de game speelde.

Heb je nog andere hobby's? Wat doe je allemaal buiten For Honor?

Vooral veel andere videogames. Ik probeer mijn aandacht niet uit te smeren over veel verschillende hobby's (dat deed ik als kind, ik verveelde me snel). Mijn vrije tijd, als ik niet aan het casten ben, besteed ik dus vooral samen met mijn vrienden in allerlei games.

Op welk social media-platform deel je het liefste je passie met de community, en waarom?

Dat is absoluut Twitter, gevolgd door Discord en Reddit.

Het is makkelijk om te gebruiken, je kunt het snel verwerken en er wordt minder oeverloos gekletst, tenzij je een thread maakt. Dat mes snijdt natuurlijk aan twee kanten, zoals iedereen weet, maar voor mij wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen.

Wat is je favoriete moment/verhaal in For Honor?

Voor mij was dat toen ik in de alfa van For Honor mocht spelen met al mijn vrienden van Hall of Heroes. Ik vond het heel spannend om de game in een vroeg stadium te zien.

Het was ook ongelooflijk dat ik vorige maand werd uitgenodigd bij Ubisoft Montreal (juli 2019), echt fantastisch. Ik was wel zenuwachtig over veel dingen. Het was mijn eerste keer in een vliegtuig, de eerste keer buiten Groot-Brittannië, de eerste keer dat ik al die spelers in het echt zag en dat ik de ontwikkelaars ontmoette. Maar alles ging heel soepel en Ubisoft verwelkomde me alsof ik familie was.

Meer over casten

Hoe ben je begonnen met casten?

Mijn eerste klus was voor een organisatie in de SMITE-scene in 2014, de SMITE Scrims. Ik deed mijn best en vond het erg leuk, dus ik bleef doorgaan. Ik wisselde daarna vaak van organisatie, van de EGL en Tiermonster tot eGr en Anchor Esports, etc. Ik bleef meestal hangen in de challenger-scene op niveau 2.

Wat is jouw stijl als caster?

Voornamelijk Chair 1 of play-by-play. Ik ben nooit de beste geweest in het analyseren van games. Maar, zoals mijn moeder al zei aan het begin van mijn reis... Ik praat veel te veel, dus dat gebruik ik om gewoon door te gaan!

Wat was je favoriete moment tijdens het casten van een toernooi?

Ik geniet natuurlijk net zoveel van de hype-momenten als iedereen, maar ik heb er een zwak voor om nieuwe spelers de basisbeginselen uit te leggen. Als ik mijn VOD's terugkijk en iemand in chat zie zeggen dat ze de game beter snappen door mijn commentaar, voelt dat enorm bevredigend. Ik begon oorspronkelijk met SMITE-esports, nog voordat ik ging casten, met een stream voor nieuwe spelers van de eerste SMITE World door Drybear en Squiidish op Tiermonster. Daarna wilde ik altijd nieuwe spelers helpen om dingen te begrijpen.

Wat is je beste advies voor nieuwe casters of mensen die interesse hebben in casten?

Drie adviezen die ik de afgelopen jaren heb geleerd:

  1. Koop een goede microfoon. Je kunt de beste stem op de planeet hebben, maar als je microfoon niet goed is, wil niemand naar je luisteren.
  2. Cast alleen over dingen waar je ECHT interesse in hebt, OP HET MOMENT dat het je interesseert. Als je geen plezier hebt in de cast en niet geïnteresseerd bent in wat er gebeurt, horen de mensen dat en luisteren ze niet meer.
  3. Blijf oefenen, maar vooral: luister je werk terug en luister naar wat anderen zeggen over je werk. Het is vaak gebeurd dat ik zelf dacht dat een cast heel goed ging, maar andere mensen HEEL goede kritiekpunten hadden die ik zelf niet zag.

We hopen dat je hebt genoten van het communityprofiel van deze maand. Kun je niet genoeg krijgen van het casten van Verbalosity? Volg hem op Twitter en Twitch!

En als je dat nog niet deed, sluit je dan aan bij de community van For Honor op Twitter, Twitch en Reddit.

Wil je reageren op dit artikel?

Praat mee op de officiële Ubisoft-forums van For Honor.

Nu lid worden